Новини

У Вінниці з'явився новий автобусний маршрут №19А

4 лютого 2021, 11:32

Його відкрили на прохання мешканців Вінницько-Хутірського старостинського округу, який нещодавно приєднався до Вінницької МТГ.

Як інформують на сайті міської ради, з 3 лютого до Вінницько-Хутірського старостинського округу розпочав курсувати новий автобусний маршрут №19А "Центральний автовокзал – Вінницькі Хутори". До недавнього часу мешканців перевозив автобус "ЛАЗ" 1980-х років, і, незважаючи на прохання людей, перевізник так і не оновив свій рухомий склад. Тому восени минулого року мешканці звернулися до міського голови Сергія Моргунова з проханням, аби до їхнього села пустили сучасні автобуси. 

"Уже з перших днів реорганізації новоприєднанних територій ми спільно із департаментом транспорту, енергетики та зв’язку почали активно працювати у напрямку інтеграції нового маршруту. Як результат – подовжили маршрут: якщо раніше автобус курсував лише до пл. Перемоги, то тепер у Вінниці кінцева зупинка – "Центральний автовокзал", також маршрут подовжили на 500 метрів у Вінницьких Хуторах. Наразі на маршруті курсує три автобуси, але ми уже вивчаємо можливість додати ще одну одиницю транспорту. Інтервал руху, у середньому, – 30 хв. Перший автобус з Вінницьких Хуторів виїжджає о 6:00. Зараз ми вивчаємо, чи мешканцям зручно користуватися таким графіком руху, і уже є побажання додати ще один вечірній рейс", – розповів староста Вінницько-Хутірського старостинського округу Владислав Кривешко. 

Зауважимо, автобус проїжджає зупинки просп. Коцюбинського – пл. Перемоги – Центральний ринок – Залізничний вокзал – вул. Привокзальна – вул. Лебединського – Немирівське шосе – Вінницькі Хутори. На кінцевій зупинці біля Центрального автовокзалу розташована диспетчерська, де відстежуватиметься дотримання графіку руху автобуса.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :