Новини

У Вінниці за забруднення водойм менше як за рік склали 123 протоколи

10 листопада 2021, 14:08

Мобільні групи перевіряють акваторію річки Південний Буг, малі річки та озера.

Як повідомляють на сайті міськради, до складу мобільних груп окрім працівників Муніципальної варти входять представники Державної екологічної інспекції у Вінницькій області, міського управління Держпродспоживслужби, Національної та Патрульної поліції, Асоціації органів самоорганізації населення, а також старостинських округів.

«Є містяни, які забруднюють річки, виводячи в них каналізаційні стоки з приватних будинків. А також влаштовують на прибережних зонах сміттєзвалища. Через це якість води погіршується. Відповідно - це має негативний вплив на здоров'я вінничан. Тож головне завдання мобільних груп - виявляти та запобігати подальшому забрудненню водойм. І сприяти тому, аби річку Південний Буг не засмічували. Важливо, щоб чистими залишалися і малі річки та струмки, які теж є важливою частиною екосистеми», - розповідає начальник Муніципальної варти Віталій Чигур.

Спочатку мобільні групи складають приписи, щоб власник будинку або міські служби навели лад на цій території. Якщо його не виконують, з порушника стягують штраф у розмірі від 340 до 1360 грн для громадян та від 850 до 1700 грн - для суб'єктів підприємницької діяльності.

У Муніципальній варті просять повідомляти про факти засмічення або забруднення водойм до Ситуаційного центру за номером 067-41-02-101 або ж до Цілодобової варти за номером 15-60.

Поділитися :