Новини

У Вінниці замінили 7,5 км аварійних тепломереж

26 січня 2021, 11:55

Після реконструкції значно зменшилася кількість скарг від споживачів щодо якості послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання. 

Як інформують на фейсбук-сторінці Вінницької міської ради, у 2019 році КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго" розпочало комплексну реконструкцію зношених мереж, які  у 2018 році перейшли підприємству від ДП "Теплокомуненерго Маяк". За два роки замінили 7,5 км аварійних тепломереж та встановили 141 індивідуальний тепловий пункт у мікрорайоні Вишенька.  

Як зазначає директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Михайло Варламов, найважчим був перший опалювальний сезон, після переходу підприємства на баланс до КП ВМР "Вінницяміськтеплоенерго". Саме тоді було багато скарг від громадян, проривів зі значними тепловими втратами.

"Нам вдалося з цим справитися. Завдяки підтримці міського голови Сергія Моргунова та фінансуванню з міського бюджету протягом 2019 і 2020 років провели повну заміну мереж від ЦТП 7/1, 7/2, 9/1 та 9/4 за адресами: по вул. Келецька, 77; вул. В. Інтернаціоналістів, 8 та вул. Стельмаха, 19. Завдяки цьому нам вдалося суттєво скоротити втрати теплової енергії в мережах, які були прийнятті від ДП "Теплокомуненерго Маяк". А завдяки підтримці швейцарських партнерів ми встановили 141 ІТП у мікрорайоні Вишенька. У зв’язку з проведенням комплексних робіт з реконструкції системи гарячого водопостачання споживачів мікрорайону Вишенька річні заощадження склали близько 41 млн грн. Зменшення втрат за рахунок реконструкції мереж гарячого водопостачання від ЦТП 7/1, 7/2, 9/1 та 9/4 у грошовому еквіваленті складає 23,4 млн грн. Завдяки реконструкції теплових мереж централізованого опалення зменшились втрати теплової енергії з підживленням в мережах теплопостачання, що дало змогу заощадити 5,5 млн грн. Разом з тим, зменшення витрат, пов’язаних з ліквідацією аварійних ситуацій, становить близько 5,8 млн грн. Хочу зазначити, що в цілому підприємству вдалося зменшити свої втрати завдяки усім проведеним заходам майже на 76 млн грн", – розповів Михайло Варламов.

Після реконструкції мереж значно зменшилася кількість скарг від споживачів щодо якості послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання. Якщо в опалювальний період у 2018-2019 надійшло 394 звернення від вінничан, то в опалювальний період 2019-2020 році їх уже було 156.  Робота з реконструкції теплових мереж продовжиться у 2021 році.

Фото: Facebook/Вінницька міська рада

Поділитися :