Новини

У Вінниці запрацював цифровий туристичний кіоск

3 травня 2024, 13:31

Там туристи і гості міста зможуть у будь-яку пору доби дізнатися про актуальні екскурсії й туристичні події Вінниці, інформацію про музеї та активний відпочинок, місця, де поїсти та заночувати, детальний розклад громадського транспорту та багато іншого.

Як зазначається на Офіційному туристичному сайті Вінниці, запрацював інтерактивний туристичний кіоск із сенсорним екраном. Туристичний кіоск працюватиме з 7:00 до 23:00 години за адресою: вул. Соборна, 89. Тож тепер туристи можуть отримати інформацію, яка їх цікавить, незалежно від того, чи працює в цей момент центр туристичної інформації.

Інформація у сенсорному туристичному кіоску подана українською та англійською мовами. Крім цього у його функціоналі закладені контрастні режими відображення екрану для людей з порушеннями зору і режим зниженого екрану для користувачів на колісних кріслах та дітей (коли увесь функціонал зміщується у нижню частину екрану на висоту витягнутої руки). Також цей туристичний кіоск має доступ до геопорталу і розкладу транспорту (в т.ч. інклюзивного) з табло в режимі реального часу.

Первісно кіоск, розроблений на замовлення департаменту маркетингу міста та туризму ВМР, мав запрацювати у 2022 році, одночасно з відкриттям туристичного хабу Visit Vinnytsia. Однак через початок повномасштабної війни це довелося відтермінувати. Зараз туристичний хаб Visit Vinnytsia працює в обмеженому форматі. Згодом на першому поверсі будівлі планують відкрити сучасний туристично-інформаційний центр. До цього часу туристичну інформацію та консультації можна було отримати електронними каналами зв’язку з Офісом туризму Вінниці. А відтепер гості та мешканці міста зможуть скористатися сенсорним інформаційно-туристичним кіоском.

Структура його меню дуже зручна і поділена на дев’ять розділів:

  1. «Архітектура»,
  2. «Музеї»,
  3. «Екскурсії» (оглядові, тематичні, на транспорті, по об’єктах, тури Вінниччиною тощо),
  4. «Події» (зима, весна, літо, осінь – цей розділ почнуть наповнювати з настанням сприятливіших умов для організації масштабних подій),
  5. «Дозвілля» (фонтани, планетарій, Подільський зоопарк, водні розваги, прогулянки на конях тощо),
  6. «Сувеніри»,
  7. «Поїсти» (ресторани і кафе, кав’ярні та пекарні, бари і паби),
  8. «Зупинитися» (готелі, хостели та апартаменти, заміські комплекси відпочинку),
  9. «Довідка» (Офіс туризму Вінниці, міський транспорт і таксі, мобільні додатки, карти міста).

Важливо, що до кожного об’єкту є геолокація, яка при натисканні відображає маршрут на картах. За допомогою QR-кода об’єкт можна швидко побачити і зберегти на своєму смартфоні.

Туристичний кіоск розробила компанія «Сенсорні системи України», яка є провідною у сфері виробництва автоматизованих систем самообслуговування. Богдан Муравський, керівник напрямку продажів компанії в державному секторі, розповів про ще кілька особливостей туристичного кіоску. Зокрема, про антивандальний корпус, який збереже туркіоск від пошкоджень.

«Термінали, в тому числі й вуличного типу, ми встановлюємо вже близько восьми років, і ще жодного випадку не було, щоб їх розбили. Тому за надійність можна не хвилюватись: він має 6-міліметрове броньоване скло, сталевий корпус, вмонтовану камеру відеонагляду і ще пофарбований вандалостійкою фарбою (якщо хтось захоче розмалювати термінал балончиком, то витерти буде не проблема). Наші термінали працюють в будь-яких погодних умовах завдяки кліматичній установці: коли спека – вмикається кондиціонер, коли холодно – система обігріву. Плюс вони укомплектовані над’яскравим професійним монітором, який спеціально розроблений для вулиці (щоб у сонячну погоду на екрані все було видно). Самі термінали і програмне забезпечення для них ми виготовляємо в Україні. Це важливо, тому що ми працюємо на державу. Звісно, комплектуючі привозяться, але більшу частину ми збираємо у Києві. Розробка для Вінниці – одна з найпрогресивніших у нашому портфелі, тож сподіваємося, що вона буде корисною для вінничан і гостей міста», – розповів Богдан Муравський.

Приємний бонус до кіоску – безкоштовний wi-fi в радіусі кіоска, що особливо цінно для іноземців, які перебувають у роумінгу.


Фото: Офіційний туристичний сайт Вінниці 

Поділитися :