Новини

У Вінниці запровадять перший в Україні іноваційний безпековий ІТ-проєкт "Vezha"

22 лютого 2021, 14:31

В основі проєкту - використання штучного інтелекту для аналітики відеопотоку з камер спостереження.

Як інформують на сайті Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, така ініціатива вінницької поліції, що дозволить покращити безпекову ситуацію в області, реалізується за фінансової підтримки обласної та міської влади. З обласного бюджету, зокрема, виділити 1 мільйон гривень на закупівлю серверного обладнання для цієї відеоаналітичної платформи.  

За словами керівника обласної поліції Івана Іщенка, ситуаційний центр ГУНП постійно вдосконалюється. У його роботі запроваджуються сучасні технології та новітнє програмне забезпечення, яке дозволяє працівникам проводити відеоаналітику з камер відеоспостереження, розташованих в місті та області. 

Система "Vezha", яку використовують європейські країни та Об’єднані Арабські Емірати, дозволить розпізнавати об’єкти, номерні знаки, обличчя на основі штучного інтелекту. Це в сотні разів прискорить процес отримання, обробки та зберігання даних, користуватися якими зможе кожний поліцейський у своїй роботі задля успішного створення безпекового середовища в місті та області.

"Це перша співпраця ТОВ "Incoresoft Україна" з Національною поліцією. Наша система спрямована на безпеку міст і використовує 15 модулів відеоаналітики, які працюють на базі штучного інтелекту та дозволяють розпізнати обличчя, номери, відстежувати людей за різними параметрами. Сподівають, що впровадження цієї системи дозволить поліції якісніше виконувати свої функції", - розповів директор ТОВ "Incoresoft Україна" Олег Сивинюк. 

Поділитися :