Новини

У Вінниці запроваджують систему автоматичного відкриття укриттів

22 червня 2023, 09:17

Така система вже працює в 5 навчальних закладах міста – №18, 25, 26, 34, 35.

Як інформують на сайті міської ради, найближчим часом ця практика буде запроваджена ще в 20-ти навчальних закладах, а згодом - на усі входи в місця для тимчасового перебування під час повітряної тривоги. Система функціонує в тестовому режимі, адже такого досвіду немає в жодному місті України. Тому Вінниця відпрацьовує свою модель.

«Певний час будемо тестувати роботу цієї системи, адже такого досвіду немає в жодному місті України. Тому маємо відпрацювати свою модель. Наше завдання сьогодні – впровадити цю систему по всьому місту. Об’єктивно ми перші в Україні, і ми самі вчимося, як це повинно робити», – наголосив очільник громади Сергій Моргунов.

За його словами, впровадження системи автоматичного відкриття укриттів - це достатньо складний процес, оскільки загалом у місті є 1236 сховищ, які нанесені на електронну мапу.

Систему розробляли фахівці КП «Вінницький інформаційний центр» спільно зі спеціалістами компанії «TIRAS». Як розповів директор КП «Вінницький інформаційний центр» Сергій Бригадир, система спрацьовує через кілька секунд після оголошення повітряної тривоги у Вінниці.

«Замок відчиняється автоматично та залишається відкритим до кінця тривоги. Після відбою через деякий час він автоматично зачиняється. Якщо ж хтось в укритті в цей момент ще залишатиметься, громадяни зможуть відкрити двері зсередини, натиснувши відповідну зелену кнопку», – говорить Сергій Бригадир.

 

Поділитися :