Новини

У Вінниці запустили новий тролейбусний маршрут №14А

22 грудня 2021, 18:19

2 тролейбуси «VinLine» з автономним ходом курсуватимуть за маршрутом «Залізничний вокзал – Юзвинська – Вишенька».

Тролейбус «VinLine» на маршруті №14А «Залізничний вокзал – Юзвинська – Вишенька» без контактної мережі проїжджатиме 7,2 км в одному напрямку (в обидві сторони 14,4 км). Інтервал руху 67 хв. Про це повідомляють на сайті міськради.

Частина нового маршруту пролягатиме через вул. Юзвинську та Барське шосе до кінцевої зупинки тролейбусу на Вишеньці, де люди зможуть пересісти на будь-який транспорт, щоб дістатись на Хмельницьке шосе до Західного автовокзалу або в сторону центру міста. Крім того, буде зручно дітям, які навчаються в школах №34, 35, 18 і 25 - добиратись до школи. Так само і студентам ВНТУ або аграрного університету, ПТУ №19.

Міський голова Сергій Моргунов проїхався цим маршрутом та поспілкувався з вінничанами.

«Ми мали дуже багато звернень від вінничан щодо запуску такого маршруту. Три роки тому ми планували збудувати тролейбусну лінію, так як це зробили на вулиці Ватутіна. Але завдяки ідеї нашої транспортної компанії, - збирати тролейбуси на автономному ході, - ми зекономили бюджет громади, і одночасно оновили рухомий склад наших тролейбусів ЗУ4. Їх у нашому парку ще 105 одиниць», - сказав очільник Вінниці.

Випуск на лінію тролейбусів «VinLine», які збирають майстри тролейбусного депо Вінницької транспортної компанії, розв'язує питання мобільності і зменшує навантаження на контактну мережу. Розвиток громадського транспорту є одним з пріоритетів Стратегії 3.0, адже йдеться про покращення доступності та якості послуг вінничанам.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Директор департаменту енергетики, транспорту та зв'язку міської ради Михайло Варламов зазначив, що в наступному році працюватимуть над тим, аби збільшити кількість тролейбусів на цьому маршруті.

Читайте також:
У Вінниці відкрили новий завод RGC PRODUСTION

Поділитися :