Новини

У Вінниці засудили прибічника російської збройної агресії проти України

1 вересня 2022, 10:58

Прихильник відродження комуністичного тоталітарного режиму через свої дописи у забороненій соціальній мережі відкрито закликав до ведення агресивної війни російською федерацією проти України.

Як повідомляють на Фейсбук-сторінці Управління СБУ у Вінницькій області, слідчі органів безпеки встановили, що підозрюваний 51-річний мешканець Вінниці у соцмережі закликав до ведення агресивної війни російською федерацією проти України. 

Зловмисник публічно зневажав тих, хто стає на захист України у лавах ЗСУ, висловлював співчуття великим втратам у живій силі країни-агресора, закликав росіян з великою інтенсивністю чинити фізичне насилля над українцями.

Слідчі СБУ задокументували дії фігуранта кримінального провадження із поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму, виправдовування збройного конфлікту та публічних закликів до агресивної війни на території України, - йдеться у дописі. 

Вінницьким міським судом Вінницької області його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни), ч. 1 ст. 436-1 (поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

 

Поділитися :