Новини

У Вінниці затримали псевдоблагодійника, який ошукав військових та волонтерів

20 червня 2023, 15:29

23-річний раніше судимий вінничанин представлявся волонтером та організовував збір коштів на допомогу Збройним Силам України.

Як повідомляють в ГУ Нацполіції Вінниччини, правопорушник представлявся волонтером та на власних сторінках в соцмережах розміщував публікації про збір коштів на потреби військових. Також він публікував звіти про передачу такої допомоги. 

Спілкуючись з військовими та волонтерами, злочинець обіцяв продати та поставити охочим товари військового призначення. Після отримання коштів чоловік переставав виходити на зв'язок. 

"Своїми діями шахрай завдав збитків військовим та іншим громадянам на понад 77 тисяч гривень. Поліцейські перевіряють причетність чоловіка до інших злочинів. 16 червня слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчинене повторно). За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі", - коментують в поліції.


Фото: ГУ Національної поліції у Вінницькій області 

Поділитися :