Новини

У Вінниці затримано гастролерів з Києва, які обкрадали торгові центри

18 січня 2023, 09:12

Безпосередньо крадіжкою займались підлітки. Усі зловмисники кияни, вони приїхали до Вінниці "попрацювати". У них вилучили крадений товар з трьох вінницьких торгових центрів, загальною вартістю понад 50 тисяч гривень. 

Як повідомляють у Нацполіції Вінницької області, оперативники затримали крадіїв 16 січня, після вчинення ряду крадіжок на загальну суму понад 50 000 гривень. Затримані причетні до аналогічних злочинів у Києві, Житомирській та Івано-Франківській областях. Вони діяли за відпрацьованою схемою з чітким розподілом ролей. Лише на Вінниччині обікрали три торгових центри.

Виконавцями злочинів були підлітки, віком 16 та 17 років. Один із хлопців завчасно приходив до торгового центру, зазвичай вибирав невеликий, поштучний, вартісний товар та складав їх до візка, який потім залишав у заздалегідь обумовленому місці. Згодом на місце злочину приходив «колега», ховав зібрані речі до рюкзака і йшов на парковку, де на нього очікував 41-річний спільник на авто.

Усі зловмисники жителі столиці, вони приїхали до Вінниці "попрацювати". У їх автомобілі слідчі вилучили крадений товар з трьох вінницьких торгових центрів, загальною вартістю понад 50 тисяч гривень, які вони планували відразу ж і продати.

Зловмисників підозрюють у вчиненні аналогічних злочинів у інших регіонах України. Наразі проводяться оперативні заходи з встановлення можливих спільників затриманих. За усіма фактами крадіжок слідчими розслідуються провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). За такі злочини передбачено покарання – позбавлення волі терміном до 8 років, - йдеться у повідомленні. 

Поділитися :