Новини

У Вінниці завершили будівництво чергової висотки, яку звели у межах Програми “Муніципальне житло ВМТГ”

3 жовтня 2023, 15:43

Перші двадцять учасників Програми вже отримали ключі від квартир у новобудові по вулиці Костянтина Василенка.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, житловий проєкт у Вінниці діє уже протягом 14 років. За цей час вдалося збудувати 12 багатоповерхівок у різних районах міста і всі вони вирізняються якістю та надійністю. Особливою перевагою є вартість квадратного метра, адже вона значно нижча від ринкової. Завдяки реалізації міської програми, покращити свої житлові умови змогли вже більше 1000 вінницьких родин, 860 з них стали її безпосередніми учасниками. 

“Це вже другий будинок, який ми зводимо під час повномасштабної війни. Тож до будівництва приступили з урахуванням всіх заходів безпеки, надійності та сучасних підходів, які стосуються енергозбереження та інклюзії. Будинок електрифікований, має підземний паркінг, який може слугувати укриттям, а також оснащений необхідними засобами для людей з інвалідністю по зору. Вітаю всіх новоселів з новим етапом у житті і бажаю якнайшвидшої Перемоги, щоб облаштувати свої оселі вже під мирним небом”, – сказав міський голова Сергій Моргунов.

Він також додав, що найбільша квота, 18 квартир, безпосередньо у цьому будинку була передбачена для сімей учасників бойових дій та 14 з числа внутрішньо переміщених осіб. 

Будівництво цієї десятиповерхівки стартувало ще в серпні минулого року, коли через повномасштабне вторгнення чимало підприємств поставило на паузу своє виробництво. Рішення запустити масштабне будівництво з урахуванням усіх чинних норм спонукало інших суб’єктів господарювання запустити свої виробничі процеси.

“За проєктом, цей будинок абсолютно електрифікований, має підземний паркінг, який розвантажить прибудинкову територію від автомобілів, а також він слугуватиме укриттям у разі повітряної небезпеки. Важливим аспектом є інклюзія та доступність для людей з інвалідністю. Зовні будинку будівельники постелили тактильну плитку, а всередині облаштували спеціальні вказівники зі шрифтом Брайля – на поручнях та поруч з ліфтами. Ця багатоповерхівка монолітно-каркасна, а отже — надійна. У дворі також облаштували дитячий та спортивний майданчик, а ще озеленили територію. Поруч з будинком навіть встановили зарядну станцію для електромобілів. Бажаємо, щоб життя для новоселів у цьому будинку було радісним та спокійним”.– розповідає заступник міського голови Андрій Очеретний.

Нагадаємо, з весни поточного року триває будівництво VIII об’єкту Програми по вул. Привокзальна, 30.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :