Новини

У Вінниці завершують енергоаудит житлових будинків

22 лютого 2023, 14:54

Завдяки енергоаудиту можна побачити місця найбільших тепловтрат у багатоквартирних будинках. Із зібраних даних розрахують, скільки енергії споживають будівлі та скільки енергії вони будуть споживати після утеплення.

Минулої п’ятниці фахівці з енергоменеджменту департаменту економіки і інвестицій спільно з ТОВ "Промавтоматика" проводили тепловізійну зйомку на останніх двох об'єктах — житлових будинків на вулиці Ващука, - пишуть на сайті міськради.


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Як пояснюють фахівці, за результатами енергоаудиту спеціалісти сформують рекомендаційний звіт з відображенням реальних проблем будівлі, а також шляхи їх вирішення завдяки заходам з енергоефективності. Їх реалізація дозволить мешканцям досягнути комфортних умов у своїх оселях навіть в період війни та значно заощаджувати на платіжках за комунальні послуги.

“З кінця 2022 року у Вінниці стартував пілотний проєкт з енергоаудиту житлових будинків. До переліку потрапили шість таких будинків з Київської та Вишеньки. Вони абсолютно однакові за архітектурою, але мають певну відмінність: три з них утеплені, решта — ні. Надалі такі дослідження дозволять мешканцям будинків раціонально оптимізувати обсяги енерговитрат”, — сказав директор департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради Максим Мартьянов.

Під час термографічного обстеження фасадів будівель фахівці оглядають системи опалення та гарячого водопостачання. Із зібраних даних потім розрахують, скільки енергії споживають будівлі та скільки енергії вони будуть споживати після впровадження окремих енергоефективних заходів. Також планують порівняти характеристики споживання теплової енергії у будинках, де замінені труби або встановлено індивідуальний тепловий пункт, з будинками де наразі такі заходи не впроваджені.

Поділитися :