Новини

У Вінниці збільшать кількість інспекторів «Муніципальної варти»

1 листопада 2021, 10:31

Інспектори забезпечуватимуть публічний порядок у школах, під час навчання, та стежитимуть за  дотриманням правил благоустрою на семи приєднаних територіях.

Планують залучити 7 працівників комунального  підприємства  «Муніципальна варта», тобто, по одному - на кожен населений пункт. Першу половину дня вони будуть знаходитися  в місцевій школі, адже йдеться про безпеку дітей. У другій половині дня, працюватимуть з мешканцями та реагуватимуть на звернення щодо порушень правил благоустрою. Розповів «Місту над Бугом» начальник комунального підприємства «Муніципальна варта» Віталій Чигур.

«Ми акцентуємо увагу саме на працівниках, які проживають в цих населених пунктах, ми будемо запрошувати на конкурсній основі працівників. Хлопців, бажано учасників АТО, які будуть працевлаштовані до нас і щодня будуть там працювати», - сказав пан Віталій.

Якщо  практика  охорони публічного порядку на приєднаних територіях,  дасть  позитивний  результат,  то кількість інспекторів в цих населених пунктах, будуть збільшувати. Адже території великі і роботи там доволі багато. Зазначив начальник комунального підприємства  «Муніципальна варта»  Віталій Чигур.  Наразі  інспектори  Муніципальної  варти  працюють у кожній  вінницькій  школі. Програма «На варті  міського порядку»,  фінансується з бюджету громади. Вінниця – єдине місто, в якому з 2013 року діє така  програма.  За період реалізації вона довела свою ефективність.

 

Поділитися :