Новини

У Вінниці збудують вертолітні майданчики для транспортування пацієнтів

12 січня 2022, 10:12

Аеромедичну евакуацію використовуватимуть у випадках важких травм у пацієнтів, після ДТП, під час трансплантації органів, а також хворих із розладами серцево-судинної системи.

Такі майданчики побудують біля лікарень інтенсивного лікування. Як розповів «Місту над Бугом» міський голова Сергій Моргунов у планах розмістити у Вінниці три вертолітні майданчики, - поблизу лікарні швидкої медичної допомоги по вулиці Київській, на території 1-ї медичної лікарні на Вишеньці, та поблизу лікарні імені Пирогова:

«Ми розуміємо, що стаються такі випадки, де є потреба у швидкій доставці хворих. Сьогодні у Національній гвардії і в ДСНС вже є гелікоптери, їх закупили достатньо багато. Тому ми повинні створити такі можливості, щоб людей можна було швидко доставити до лікарні. Було поставлено завдання визначити три локації», - сказав мер Вінниці.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Сергій Моргунов додав, що нині триває процес щодо створення проектно-кошторисної документації:

«Це процес. Треба виділити і знайти відповідну земельну ділянку, щоб користування було безпечним. Потім саме будівництво, тому що існують певні технічні особливості, яким цей майданчик повинен бути. Гадаю, що всі ці питання ми вирішимо», - пояснив пан Сергій.

Нагадаємо, що аеромедична евакуація хворих вже працює на Львівщині. Область стала першим регіоном в Україні, де важких пацієнтів після ДТП та ургентних хворих доставлять до лікарні вертольотом. Новий гелікоптер Нацполіції обслуговує не лише Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області, а й Чернівецьку, Тернопільську та Волинську.

Читайте також:
Вінницькі рятувальники допомогли водієві екстреної медичної допомоги

Поділитися :