Новини

У Вінниці зловмисник, видаючи себе за директора будівельної фірми, привласнив майже мільйон гривень ОСББ

25 лютого 2021, 09:31

Псевдодиректору загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як ідеться на сайті Національної поліції у Вінницькій області, слідчі обласного главку поліції оголосили зловмиснику про підозру у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах. Видаючи себе за директора фірми з утеплення фасадів житлових будинків, він заволодів грошима співвласників будинку по вулиці Лялі Ратушної у Вінниці.  

"Слідство встановило, що у 2018 році зловмисник підписав робочий проєкт з головою ОСББ  про виконання робіт капітального ремонту з утеплення фасадів багатоквартирного будинку. На вказаний шахраєм рахунок були перераховані грошові кошти в повному розмірі - понад 3 мільйони гривень. Аби не виникало сумнівів щодо добросовісного виконання ним зобов’язань, шахрай виконав частину робіт, а залишок грошей витратив на власний розсуд. Відповідно до проведених будівельно-технічної та оціночно-будівельної експертиз, зловмисник завдав матеріальної шкоди об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку в особливо великих розмірах - майже мільйон гривень", - розповів начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко.

44-річному псевдодиректору оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України (шахрайство), за що йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Поділитися :