Новини

У Вінниці зменшується кількість нових випадків інфікування коронавірусом

26 квітня 2021, 11:07

Водночас вінничан закликають дотримуватись протиепідемічних правил на Великдень.

На фейсбук-сторінці міської ради повідомляють, що у динаміка поширення коронавірусу у Вінниці поступово знижується. Наразі продовжують хворіти на COVID-19 6 670 пацієнтів. З них 96 % лікуються амбулаторно і 4 % – стаціонарно.

Директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш розповів, що навантаження на систему охорони здоров'я знижується, як і кількість пацієнтів з пневмоніями. 

"За останні сім робочих днів ми вийшли практично на показники початку 2021 року – 401 випадок був за перший тиждень поточного року і 408 випадків за останні сім днів. Також зменшується щотижнева кількість летальних випадків – за останні сім днів померло 23 вінничанина. Ми пам'ятаємо пік початку квітня, коли було 58 випадків за тиждень", – розповів Олександр Шиш.

Разом з тим, на думку лікарів, є великий ризик того, що після травневих свят рівень інфікування знову підвищиться. Тому вінничан закликають пам'ятати про те, що загроза зараження коронавірусом залишається високою, тож необхідно і далі дотримуватись протиепідемічних правил та відповідально ставитись до збереження свого здоров'я та своїх близьких.

"Після того, як вінничани та й загалом жителі будь-яких обласних центрів відзначають будь-які свята, а попереду у нас великодні і травневі свята, а також проводи - то через 10-14 днів завжди зростає кількість нових випадків ковіду. Якщо люди не будуть дотримуватись протиепідемічних правил, то ми очікуємо, що на другу половину травня у Вінниці знову буде суттєве зростання хворих на коронавірус", – наголосив Олександр Шиш.

Наразі завантаженість ліжкового фонду пацієнтами з ковідом та підозрами на коронавірус становить 44 %. Задіяно 42 % кисневих точок, найбільш завантажена Міська клінічна лікарня №1 – 56 % (випадки підтвердженого ковіду та підозр), інші лікувальні заклади завантажені на рівні від 30 до 41 %.

Загалом з початку епідемії у Вінниці підтверджено 27900 випадків інфікування коронавірусом. Одужали 20613 людей. Померло – 617.

Поділитися :