Новини

У Вінниці знайшли гранату часів Другої світової війни

26 березня 2021, 13:50

Вибухівку виявила мешканка одного з будинків по вул. Магістратській.

Як повідомила "Місту над Бугом" речниця ГУНП у Вінницькій області Анна Олійник, вибухотехнічна служба поліції, яка виїхала на місце події, також перевірила весь будинок.

"Сьогодні до поліції надійшло повідомлення від жінки, яка нещодавно винайняла будинок по вул. Магістратській, про те, що під час прибирання вона виявила предмет, схожий на гранату. Виїздом на місце події вибухотехнічної служби поліції встановлено, що це корпус ручної гранати зі слідами корозії без запалу. Скоріше за все, це корпус гранати часів Другої світової війни", - повідомила Анна Олійник.

Також речниця ГУНП у Вінницькій області Анна Олійник нагадала, як потрібно діяти вінничанам в разі виявлення ними у громадських місцях невідомих предметів.

"Якщо ви побачили вибухонебезпечний предмет чи пакунки, залишені без догляду, не потрібно їх відкривати, оглядати. Якщо це предмет, схожий на гранату, не потрібно це розбирати, тому що ви можете травмуватися, це може призвести до трагічних наслідків. Важливо повідомити про це тим, хто вас оточує, щоб вони не наближалися до небезпечного місця і, звичайно, відразу повідомити в поліцію. До її прибуття треба залишитись неподалік, щоб застерегти інших людей і дати пояснення поліції", - додала Анна Олійник.

Поділитися :