Новини

У Вінниці звели перший муніципальний будинок з підземним паркінгом, який слугуватиме укриттям  

9 вересня 2022, 13:24

Перший муніципальний будинок з підземним паркінгом, який слугуватиме укриттям для жителів багатоповерхівки й мікрорайону Поділля, незабаром здадуть в експлуатацію. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав заступник міського голови Андрій Очеретний, опублікувавши фото з будівництва.

Зазначається, що підземний паркінг - це важливий аспект з точки зору безпеки, в умовах воєнного стану.  Оскільки під час повітряної тривоги тут зможуть розміститися сотні людей: жителі самої багатоповерхівки, учні та вихованці навчальних закладів, які розташовані поруч. В паркінгу також мають облаштувати санвузол для комфортного перебування людей. У дворі передбачені місця лише для спецтранспорту, а не для приватних авто. 

Головною метою програми “Муніципальне житло” є створення сприятливих умов для придбання працівниками бюджетної сфери, молоддю та іншими учасниками Програми якісного житла на доступних умовах його оплати, - йдеться у дописі. 

Будівництво нового об'єкта на вулиці Анатолія Бортняка почали минулого 2021 року, - пише Андрій Очеретний.

У цьому будинку вінничани отримали 75 квартир, які розподілили по квотах для різних категорій населення, серед яких люди з інвалідністю (6), учасники АТО/ООС (, багатодітна родина (1) та молоді сім'ї (3), а також медики (10) та працівники освіти і культури (23).

Однією з особливостей цього будинку є каркасна технологія будівництва.

Посадовець також нагадав, що за 13 років існування Програми у Вінниці збудували десять багатоповерхівок. Мешканцями стали 805 вінницьких родин. А цього року вперше до участі долучилися і працівники переміщених підприємств, які вирішили залишитися у нашій громаді - вони житимуть у будинку на вулиці 600-річчя.

Поділитися :