Новини

У Вінниці зводять одинадцятий муніципальний будинок на вул. Бортняка

16 вересня 2021, 10:42

Ввести його в експлуатацію планують у 2022 році.

Як ідеться на сайті міської ради, будівництво нового об'єкта на вулиці Анатолія Бортняка, 8 розпочалось у квітні цього року. Будинок матиме два під’їзди та підземний паркінг. У ньому буде 105 квартир, з яких 75 – для учасників програми. 

Найбільша квота була віддана медикам та освітянам – це 33 квартири. Решта осель після проведення жеребкування дісталась іншим працівникам бюджетної сфери, а також робітникам комунальних підприємств, учасникам АТО/ООС, людям з інвалідністю, молодим та багатодітним сім’ям.

"В цьому будинку отримають житло 8 учасників АТО/ООС. І при будівництві наступного муніципального будинку ми теж будемо передбачати таку можливість для цієї категорії. Також цього року вперше на квоту для осіб з інвалідністю I групи надійшло три заяви. Також три квартири отримали молоді сім’ї, одна квартира дісталась багатодітній родині", – розповів заступник міського голови Андрій Очеретний.

За словами Андрія Очеретного, всі будівельні роботи ведуться  якісно. Об’єкт має бути зведений за 18 місяців. Тут вже збудували шість поверхів другої секції та три поверхи першої. 

Програма "Муніципальне житло ВМТГ" з кожним роком стає дедалі більш популярною, адже вартість квадратного метра у таких новобудах значно нижча від ринкової. У муніципальному будинку на вул. Бортняка один квадратний метр вартує 16 900 грн. І ця ціна, за умовами програми, залишається незмінною протягом всього періоду будівництва. При цьому вартість одного квадратного метра у цьому районі становить в середньому щонайменше 25 000 грн.  

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :