Новини

У Вінницьких Хуторах створили дві ініціативні групи "Чиста водойма"

14 лютого 2023, 15:19

До складу груп входять місцеві жителі, які прагнуть розвивати свій населений пункт.

Про це повідомляють на сайті міської ради.

16 учасників ініціативних груп, чиї присадибні ділянки прилягають до ставків, які не є інвестиційно привабливими, будуть реалізовувати заходи у сфері охорони довкілля. Така робота буде проводитися спільно з Вінницькою міською радою.

Як розповідає начальниця відділу агропромислового розвитку управління економічної політики департаменту економіки і інвестицій ВМР Наталія Павленко, кожна ініціативна група налічує вісім небайдужих людей:

“На засіданні Ініціативних груп вже обрали голову та секретаря, затвердили та обговорили план подальшої роботи, а також ознайомили з проєктом Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння у сфері охорони довкілля. Паралельно були визначені межі територій, у яких зацікавлені члени Ініціативних груп вирішили інші формальні питання”.


Оперативні новини – у ТГ-каналі МНБ: mnb_vinn


Учасники ініціативних груп “Чиста водойма - 1” та “Чиста водойма - 2” розповіли про своє бачення збереження водних об'єктів. Зокрема, йшлося про осунення берегів навесні, обрізку дерев біля водойм, а також обговорювали перспективи подальшої співпраці. Працівники департаменту економіки і інвестицій міської ради запропонували всебічну допомогу ініціативним групам.

Начальниця відділу екологічної політики департаменту економіки і інвестицій ВМР Світлана Юзвак також наголосила, що, окрім створення та діяльності таких ініціативних груп, робота в секторі збереження природи буде тривати й надалі та у різних форматах.

"У сфері охорони довкілля плануємо проводити екологічні просвітницькі заходи з залученням різних верств населення", - зазначила Світлана Юзвак.

Поділитися :