Новини

У Вінницьких Хуторах запрацювала ще одна базова станція мобільного зв‘язку

14 листопада 2022, 09:53

Мобільне покриття стане кращим не лише для мешканців Вінницьких Хуторів, а й Дачних масивів та сусідніх Щіток.

Як повідомили на сайті міської ради, встановлення станції допоможе вирішити проблему з мобільним покриттям, від якої, в першу чергу, потерпали мешканці віддалених територій Вінницько-Хутірського округу.

За словами старости Вінницько-Хутірського старостинського округу Вінницької міської ради Владислава Кривешка, у районі лісу та дач взагалі був відсутній мобільний зв’язок. Там люди не могли навіть викликати швидку допомогу чи пожежників.

«Це було серйозною проблемою, люди зверталися з цим питанням до міського голови Сергія Моргунова. Тож, ми почали шукати шляхи вирішення ситуації. Два роки плідної праці з кількома операторами стільникового зв‘язку, безліч консультацій з експертами у даній галузі, пошук земельної ділянки для станції, переговорний процес з бізнесом, аналіз та контрольні заміри, отримання усіх санітарних дозволів, плідна робота разом з підрядником увінчались таким довгоочікуваним успіхом», - розповідає Владислав Кривешко.

Розмістили вишку на приватній території: це було найкраще місце, враховуюючи географічні особливості. 11 листопада устаткування почало працювати: «Символічно, саме у день звільнення Херсону, відповідно і прапор встановлений на вежі буде завжди нам нагадувати про цей День та незламність духу українців».

Крім того, встановлення цієї вишки допоможе розвантажити район Малих Хуторів. Також це має допомогти усунути ділянки без покриття, які почали виникати в районі перетину вулиці Ватутіна та Немирівського шосе.

Наразі на вежі встановлене обладнання одного з операторів, який, врешті, і є замовником будівництва. Планується, що поточного тижня устаткування буде проходити етап «адаптації» в мережі. В перспективі 2022-2023 років, очікується, що своє обладнання тут розмістить ще, щонайменше, один надавач послуг.

Поділитися :