Новини

У вінницьких реанімаціях 98 % ковідних пацієнтів – не вакциновані

3 листопада 2021, 11:28

Через штам «Дельта», що має важчий перебіг і ускладнення, потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж це було торік.

На фб-сторіці міськради інформують, що відколи почалась пандемія, коронавірус неодноразово мутував та став набагато агресивнішим. Штам вірусу «Дельта» призводить до значно важчого перебігу хвороби і ускладнень. Особливо це стосується людей, які не вакциновані. 

Статистика говорить саме за себе, каже заступниця директора департаменту охорони здоров’я Світлана Стефанкова.

«Якщо торік у жовтні від ковіду померли 23 містянина, то цього року за жовтень 56 людей. Летальність зросла майже в 2,5 рази! Коли людина має щеплення від коронавірусу – це мінімізує,  по-перше, ризик захворіти на COVID-19, а якщо вже нездужала, і особливо при наявності хронічних супутніх захворювань, то у неї є всі шанси вилікуватись. У тих, хто не вакциновані, їх, на жаль, в рази менше», - говорить Світлана Стефанкова.

За її словами, тільки за останню добу у Вінниці зафіксували 170 підтверджених нових випадків коронавірусної хвороби. У стаціонарах «ковідних» лікарень  міста станом на 3 листопада перебуває 382 пацієнти. В реанімаційних відділеннях 50 хворих.  Стаціонари лікарень завантажені на  70 %.

Поділитися :