Новини

У Вінницькій бібліотеці-філії №7 провели шаховий турнір, пам’яті відомого тренера Віктора Стронського

15 жовтня 2024, 17:03

Шахово-шашковий клуб відкритий для відвідувачів щовівторка з 10:00 до 18:00 та щосуботи з 10:00 до 14:00.

Як зазначається на сайті Вінницької міської ради, улюблена гра об’єднала дошколяриків та підлітків: у бібліотеці-філії №7 Вінницької міської централізованої бібліотечної системи відбулися дитячі шахові змагання пам’яті Віктора Стронського – Майстра спорту України, першого тренера шашково-шахового клубу книгозбірні. У турнірі, який проходив за швейцарською системою, взяли участь 43 юних інтелектуали.

На початку змагань із вітальним словом до присутніх звернулась донька відомого тренера Віктора Стронського Тетяна. Жінка спеціально приїхала зі Львова на відкриття турніру. Вона привезла учасникам подарунки та побажала успіхів у навчанні шахової гри.

Також підтримати сина на цих змаганнях завітав військовослужбовець 124-ї бригади територіальної оборони Андрій Євдокимов.

«Сім'я Євдокимових переїхала до Вінниці з Херсона з початком бойових дій. Відтоді вони є активними відвідувачами нашої бібліотеки. На згадку Андрій подарував прапор із підписом, який займе почесне місце у шаховому клубі», – розповіла завідувачка бібліотеки-філії №7 Тетяна Цвях

Загалом юні шахісти зіграли п'ять турів за швейцарською системою. Переможцем став Захар Бень – перспективний спортсмен. Хлопчик тренується у клубі два з половиною роки. Захар повідомив, що хотів гарно зіграти «за свого першого тренера». І йому це вдалося.

На урочистому закритті відзначили призерів у п'яти категоріях. А грамоти та подарунки, завдяки меценатам Віктору Мацері та Володимиру Онофрійчуку, отримали всі учасники.

«Шаховий спорт, покликаний розвивати інтелектуальні здібності, що дуже корисно для дітей. Наш шашково-шаховий клуб продовжує зберігати традиції та справу Віктора Стронського, плекаючи юні таланти. Свідченням, і цей турнір, який зібрав понад 40 учасників і перетворився на незабутню шахову подію для всіх учасників», – говорить директорка ЗК «Вінницька міська централізована бібліотечна система» Олена Заквацька.

Шашково-шашковий клуб у бібліотеці-філії №7 відкритий для відвідувачів щовівторка з 10:00 до 18:00. Та щосуботи з 10:00 до 14:00. Виховує шахістів новий досвідчений тренер Михайло Шафір.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :