Новини

У вінницькій галереї "Арт-шик" презентували персональну виставку Валерія Кудрявцева

9 липня 2021, 10:44

Головна мрія художника – навчитись малювати обличчя і в майбутньому написати портрет сина Давида.

Як розповіла "Місту над Бугом" організаторка виставки Оксана Колесниченко, Валерій Кудрявцев переніс 4 інсульти та почав заново вчитись жити. Після хвороби і операцій права рука у нього не функціонує, тож малює лише лівою. Художник давно мріяв про свою персональну виставку. Втілити заповітне бажання в життя допомогла старша донька.

"Йому є заради кого жити і заради кого, як-то кажуть, триматися на цьому світі. У нього багато планів і мрій. І сьогодні збувається його одна з мрій. Він завжди був дуже активним, був годувальником родини, займався різьбленням по дереву, і в нього були дуже гарні роботи. Але коли сталася ось ця біда (4 інсульти), він не міг ні ходити, ні говорити. І зараз він дуже погано говорить. Але день дуже особливий для нього, тому що виповнюється 59 років", – розповіла Оксана Колесниченко.

Кожна з картин Валерія Кудрявцева "з душею" і варта того, аби її побачити. Вінничанин опрацьовує різні сюжети, але головна його мрія – навчитись малювати обличчя і в майбутньому написати портрет сина Давида.

"Оскільки різьблення – це дуже важко, то він почав лівою рукою писати картини. Це, мабуть, його думки, уявлення. Те, що він не може сказати словами, він передає на полотні. І бувають такі фантазії дуже цікаві. До речі, декілька його робіт дуже схожі на Ван Гога. Потім ми з ним розговорилися, і він сказав, що це його улюблений художник. Навіть трошки пробував відтворити дуже складну техніку Ван Гога", – додала Оксана Колесниченко.

Виставку вінничанина Валерія Кудрявцева в художній галереї "Арт-шик" можна відвідати упродовж двох тижнів.

Поділитися :