Новини

У Вінницькій громаді перевіряють водні об’єкти та прибережно-захисні смуги

13 березня 2024, 10:22

Робочі групи в межах Програми охорони навколишнього природного середовища перевіряють річки, струмки та ставки, щоб не допустити їх забруднення.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у такі групи входять працівники Вінницької міської ради, комунальних підприємств, представники старостинських округів та профільних служб. Під час перевірок вони обстежують об’єкти загального користування, а також вигрібні ями на території приватних домоволодінь, адже у попередніх роках фіксували випадки неналежного облаштування вигребів та, відповідно, засмічення річок і струмків.

«Такі перевірки у нашій громаді тривають вже кілька років поспіль. Наше завдання – зробити все можливе, щоб водні об’єкти не засмічувалися і природнє середовище залишалося екологічно чистим. Це важливо для здоров’я людей, які проживають у громаді. Інформацію про злісних правопорушників передаємо у правоохоронні органи», – повідомив начальник КП «Муніципальна варта»  Віталій Чигур.

Нагадаємо, що містянам, які скидають стічні води у водойми та неналежно облаштовують вигрібні ями, загрожує штраф за порушення Правил благоустрою у розмірі від 340 до 1 360 грн для громадян та від 850 до 1 700 грн для суб'єктів підприємницької діяльності.


Фото ілюстративне

Поділитися :