Новини

У Вінницькій громаді триває збір макулатури. Кошти спрямують на підтримку військових

1 квітня 2024, 09:59

Пункт збору російськомовних книг розміщений у культурному просторі «Піч». Акція триватиме до 15 квітня.

Як зазначається на сайті Вінницької міської ради, до акції «Постав російську книгу у куток» долучився і департамент культури ВМР. Як розповіла представниця департаменту Юля Замушинська, мешканці міста приносили паперові видання серед яких були журнали, брошури, словники, книги тощо. 

Олександр Щерба, артдиректор культурного простору «Піч», куди згодом передали макулатуру, розповів, що акція діє у 10 містах по всій Україні. Виручені із цієї вторинної сировини кошти спрямують на допомогу мобільно-вогневих груп підрозділів ППО «Центр».

Юля Замушинська зазначила, що акцію зі збору організовує благодійний фонд «Гуркіт» у партнерстві з видавництвом Vivat та департаментом відновлення та розвитку ВМР.

«Найважливіша перевага цієї ініціативи полягає у тому, що кошти, зібрані від продажу макулатури, будуть спрямовані на допомогу мобільно-вогневих груп підрозділів ППО «Центр». Це безпосередньо допоможе нашим захисникам, які ведуть захист від зовнішньої агресії та забезпечують безпеку нашої країни. Ця ініціатива має подвійну користь – вона не лише допомагає у підтримці військових, але й сприяє екологічному використанню ресурсів», – зазначила Юлія Замушинська.

Також вона підкреслила, що Вінниця приєдналась до Зеленого курсу і цією акцією вкотре демонструє відповідальність та соціальну свідомість серед громадян.

«Кожен, хто бере участь у цій акції, робить свій внесок у збереження навколишнього середовища. Правильне поводження із відходами сприяє тому, що вони не потрапляють на наші смітники, не вивозяться на полігони, а будуть ефективно використанні – повторно перероблені. Тобто усі ці заходи екологічно спрямовані», – підкреслила представниця департаменту відновлення та розвитку ВМР.

Тож вінничан запрошують долучитися до акції підтримки сил ППО, адже кожен невеликий внесок може мати велике значення в цій боротьбі. Пункт збору розміщений у культурному просторі «Піч». Прийом – з вівторка по неділю з 14:00 до 20:00 за адресою: вулиця Григорія Сковороди, 25 (вхід із задньої сторони будинку).

Акція триватиме до 15 квітня 2024 року.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :