Новини

У Вінницькій громаді з вересня створять вісім робочих груп задля протидії спалюванню сухої рослинності

30 серпня 2023, 15:14

Працівники КП “Муніципальна варта" будуть слідкувати за правопорядком та каратимуть порушників штрафами. 

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, відповідна робота почнеться з 18 вересня і триватиме до кінця жовтня. 

"Щороку, навесні та восени, працівники “Муніципальної варти" разоміз представниками комунальних підприємств, квартальних комітетів та виконавчих органів міської ради проводять рейди по виявленню фактів спалювання сухої рослинності. До людей, які спалюють листя, застосовують адміністративні методи впливу, які передбачають штраф", - каже начальник КП “Муніципальна варта” Віталій Чигур.

У "Муніціпальній варті" наголошують що відповідно до статті 152 КУпАП, спалювання рослинних залишків є прямим порушенням низки правил у сфері благоустрою населених пунктів та тягне за собою накладення штрафу на громадян – від двадцяти (340 гривень) до вісімдесяти (1 тисячі 360 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти (850 гривень) до ста (1 тисячі 700 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Повідомити про факти спалювання листя до Ситуаційного центру за телефоном – (067) 410 21 01 або ж до Цілодобової варти – 15-60.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :