Новини

У Вінницькій громаді завершили жнивну кампанію

28 серпня 2023, 11:12

Загалом аграрії громади намолотили понад 13,2 тисячі тонн зерна пшениці, ячменю та ріпаку. 

Як ідеться на сайті міської ради, про це повідомили в управлінні розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради.

“Погодні умови внесли корективи в хід збиральних робіт, однак злагоджена робота та потужна матеріально-технічна база сільгосппідприємств дозволила провести збір ранніх зернових та ріпаку без суттєвих втрат. Важливо відмітити, що урожайність всіх ранніх зернових культур вище минулорічних показників по громаді”, – розповідає начальниця управління розвитку сільських територій департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Наталія Павленко.

Так, урожайність озимого ячменю становить 58,5 ц/га, що на 8,5 ц/га вище, ніж у попередньому році, озимої пшениці – 65,5 ц/га, що на 15,8 ц/га більше проти минулого року, озимого ріпаку – 38,9 ц/га, що на 1 ц/га більше проти минулого року.

Наталія Павленко додає, що на територіях громади ще підлягають обмолоту 2332 га зернових культур (кукурудза – 2332 га) та технічних культур 1707 га (соняшник – 835 га та соя - 872 га).

“Попри завершення жнивної кампанії, робота на полях в аграріїв не зупиняється і наразі вони активно проводять підготовку до посіву озимих зернових та технічних культур під урожай 2024 року. Аграрії вже другий рік поспіль сіють і збирають урожай в умовах повномасштабної війни. Найбільший виклик зараз – відсутність можливості експортувати збіжжя, до якого додався ще й брак робочої сили, адже чимало працівників боронять нашу державу, – зазначає вона. – Однак, виростивши в умовах війни непоганий врожай, аграрії сподіваються, що його вдасться продати, зокрема, й на експорт”.

Поділитися :