Новини

У Вінницькій міській лікарні №3 запрацювало оновлене відділення для хворих на COVID-19

17 грудня 2020, 15:51

У відділенні, зокрема, облаштували палату інтенсивної терапії на 6 ліжок.

Оновлене відділення з палатою інтенсивної терапії на 6 ліжок для хворих на COVID-19 запрацювало у грудні у Вінницькій міській клінічній лікарні № 3. У приміщенні встановили систему подачі кисню, закупили обладнання на суму близько чотирьох мільйонів гривень. Про це в ефірі "Місто над Бугом" повідомила директорка комунального неприбуткового підприємства Вінницька міська клінічна лікарня №3 Наталія Шуткевич.

"З 1 грудня ми відкрили відділення. На сьогодні у закладі 130 ліжок. Надають пацієнтам допомогу з підозрою і хворим на COVID. У нас 104 кисневі точки. У нас працює палата інтенсивної терапії на 6 ліжок. Є 9 апаратів ШВЛ, модернізована система подачі кисню", - повідомила Наталія Шуткевич.

Також у відділенні встановили нову сучасну систему знезараження повітря. Наразі в лікарні використовують не бактерицидні лампи, а рециркулятори. Очищення повітря за допомогою такої апаратури є набагато безпечнішим для пацієнтів. Крім того, у відділенні встановлено сучасну систему вентиляції повітря. 

"У нас досить сучасна система вентиляції - це система рекуперації повітря. Стоять рекуператори, вони працюють на різниці тиску, тобто через 1 отвір виходить повітря, яке знаходилось в палаті, а заходить іншими отворами чисте повітря. І зроблений механізм так, що немає різкого перепаду температур у палаті", - розповіла Наталія Шуткевич.

Додамо, у відділенні працює нове сучасне медичне обладнання, придбане за кошти територіальної громади. Зокрема, це функціональні ліжка, дефібрилятори, ЕКГ-апарати, пересувний УЗД-апарат та інше. Також до кінця року в лікарні з'явиться пересувна рентген-установка.

Поділитися :