Новини

У Вінницькій міській раді повідомили про симптоми, які є підставою для госпіталізації в лікарні, де лікують COVID-19

6 жовтня 2020, 11:07

Визначено, з якими показниками хворі можуть перебувати у медичних закладах, а хто - під наглядом сімейних лікарів, аби не  перенавантажувати лікарні міста. 

За повідомленням на сайті міської ради, лікарні Вінниці, де лікують хворих на коронавірус, наразі завантажені на 90%. Водночас Міністерством охорони здоров'я України визначені покази для госпіталізації хворих з підозрою/підтвердженим випадком COVID-19. Зокрема визначено, з якими показниками хворі повинні перебувати у медичних закладах, а хто - під наглядом сімейних лікарів. Про це розповів директор департаменту охорони здоров'я міської ради Олександр Шиш та наголосив на важливості дотримання протиепідемічних заходів.

«У нас є люди, які вважають, що коронавірусу немає. Вони нехтують елементарними правилами: вони перестали мити і обробляти руки, не носять маски, не дотримуються соціальної дистанції. Інша категорія людей, коли з'являються симптоми, які схожі на ковідну пневмонію, починає панікувати і вимагає термінової госпіталізації. Наразі є нові правила госпіталізації, які визначені Міністерством охорони здоров'я. Вони не передбачають термінової госпіталізації всіх пацієнтів лише за наявності пневмонії на рентгені або СКТ. Є цілий ряд показів до госпіталізації, які в першу чергу мають контролювати сімейні лікарі", - зазначив Олександр Шиш. 

Зауважимо, стаціонарному лікуванню підлягають хворі на COVID-19 та з підозрою і з діагностованою пневмонією, переважно з утрудненим диханням, коли частота дихання за одну хвилину збільшується понад 30; коли сатурація (насичення крові киснем) при вимірюванні пульсоксиметром - менше як 93 %; коли температура тіла вдома не збивається при прийманні жарознижувальних препаратів  протягом півтора - двох годин менш як 38,0 градусів, а не виключно з подальшим її підвищенням; коли хворий належить до групи ризику з розвитку ускладнень маючи супутню патологію, а саме: тяжкий перебіг гіпертонії та цукрового діабету, тяжкої хронічної дихальної та серцево-судинної  патології, ниркової недостатності, алергічної хвороби, онкологічних захворювань та інші.

Поділитися :