Новини

У Вінницькій міській раді відбулось жеребкування між учасниками цьогорічної програми "Муніципальне житло"

25 травня 2021, 15:20

На 33 квартири претендував 61 працівник освіти та охорони здоров’я.

У присутності членів спостережної ради вінничан викликали в алфавітному порядку до барабана для того, щоб визначити чергу на отримання муніципального житла і номер квартири. Шляхом жеребкування між 47 учасниками програми розподілили 28 однокімнатних квартир, ще двокімнатних – між 14-ма претендентами. Зокрема, двокімнатну квартиру на шостому поверсі муніципального будинку в мікрорайоні Поділля отримає вінничанка Людмила Гарник, яка працює медсестрою у відділенні кардіосудинної хірургії обласної лікарні Пирогова.  Молода родина з дитиною-школярем вже багато років винаймає житло. Віддали перевагу муніципальній програмі через найдешевшу цінову пропозицію, а це 16 тисяч 900 гривень за один квадратний метр та гарний район, де споруджують житловий будинок.

– Ми молода сім'я, маємо дитину, а "Муніципальне житло" дає можливість гарного кредитування. Тому частково за свої кошти, частково – за кредитні можна собі придбати гарну квартиру. Емоції переповнюють.

Вінничанка Ада Окунь – директорка комунального підприємства "Школяр" – теж стала учасницею програми. Вона подавала документи на  жеребкування серед однокімнатних квартир. Основним критерієм вибору забудовника для вінничанки стала якість та надійність наданих послуг.

– Зараз існує дуже багато забудовників, але немає сильної довіри до всіх інших. А от коли вже виступає гарантом міська рада, я дійсно впевнена, що житло збудується вчасно і є гарантія того, що це не буде аферою. Це наразі дуже актуально, тому що населення міста все збільшується, тому дуже гарно, що у нас є така можливість.

Упродовж двадцяти днів після жеребкування виконком вінницької міської ради затвердить список осіб, які отримають житло у муніципальному будинку на вулиці Анатолія Бортняка. Це 7 об’єкт програми "Муніципальне житло", розрахований на 75 квартир. Вперше учасниками програми стали і троє осіб з інвалідністю, які теж покращать свої житлові умови. Вінничан, яким пощастило цього року стати учасниками програми, привітав заступник міського голови Андрій Очеретний.

– Останній будинок, який був уведений в експлуатацію Вінницькою міською радою, це вулиця Маяковського, 138. Це 2 черги по 80 квартир, ці квартири були здані у 2020 – на початку 2021 року. Власне, вони заселені, і на сьогодні люди там вже проживають. Якщо говорити про цей будинок, передали на комунальне підприємство Фонд муніципальних інвестицій безкоштовно земельну ділянку. Безпосередньо забезпечена земельна ділянка інженерними мережами. 30% людина має внести власним коштом, решта – до 15 років – це кредит.

Поділитися :