Новини

У Вінницькій обласній дитячій лікарні доліковують двох дітлахів, які прибули після обстрілу Охматдиту

10 липня 2024, 14:36

Зараз з маленькими пацієнтами все добре. Лікарі надали їм всю необхідну допомогу.

Як повідомляють на сайті Вінницької обласної ради, дітлахів після російської атаки на "Охматдит" доставили батьки. 

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий та секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський провідали одного з пацієнтів та його юну маму в лікарні. В Києві немовляті зробили складну операцію на серці, яка тривала 10 годин. Після чого на маленького Мирослава та його маму чекало ще одне страшне випробування – обстріл російськими ракетами. 

"Нині хлопчик – у Вінниці. З реанімації його вже перевели до діагностичного відділення для продовження лікування. Мирославчика та його маму в лікарні забезпечили всім необхідним. І все, що буде потрібно, ми надамо! Ще одного хлопчика привезли на Вінниччину після операції в Охматдиті. Наші медики дитину оглянули та дозволили перебувати вдома, бо стан дитини – стабільний", - каже Вячеслав Соколовий.

Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський зазначає, що головне зараз – кваліфікована медична допомога.

"Після чергового теракту, який агресор здійснив 8 липня, коли ракети влучили в дитячий лікарню, вся Україна була шокована, – каже Павло Яблонський. – Бачимо, що зараз дитина забезпечена усім необхідним. З точки зору побуту, то ми забезпечимо усім, що вони потребуватимуть:  засоби гігієни, розвивайки, іграшки, харчі, вітаміни та інше. Це найменше, що ми можемо зробити."

Медична директорка обласної дитячої клінічної лікарні Оксана Моравська розповіла більш детально про маленьких пацієнтів.

"Один пацієнт прооперований в клініці «Охматдит» з приводу урологічної патології. Це була шоста доба післяопераційного періоду. Його оглянули наші спеціалісти. Стан дитини задовільний. Батьки від госпіталізації відмовилися. Зараз дитина разом з батьками перебуває вдома, у Вінниці під спостереженням наших спеціалістів, – каже Оксана Моравська. – Ще одна дитина прибула до нас з Центру дитячої кардіології кардіохірургії МОЗ України, який розміщений на території Охматдиту. Дитина прооперована. Доставили малюка в нашу лікарню близько 20 години 8 липня в стані середньої важкості в ранньому післяопераційному періоді."

Мама хлопчика Анастасія розповіла, що дитина після пережитого шоку здригається вночі.

"Це була четверта доба після операції. Почалася повітряна тривога. Ми – бігом в підвал, і стався вибух. Дуже налякались. Синочок досі вночі не спить, увесь труситься", – розповідає Анастасія.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий 8 липня, коли росіяни обстріляли в тому числі й «Охматдит», був з робочої поїздкою у Києві.

"Удар по найбільшій дитячій лікарні – це жахлива трагедія. Я одразу зідзвонився з керівником нашої обласної дитячої лікарні Лідією Діденко, щоб ми максимально і оперативно включилися в допомогу. І це було зроблено. Дякую колективу за те, що тут добрі умови, добре ставлення. Турбота – один з пріоритетів для нашої команди, команди Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Саме тому ми спрямовуємо всі зусилля, щоб допомогти людям, які цього потребують", -  каже Вячеслав Соколовий.


Фото: Вінницька обласна рада

Поділитися :