Новини

У Вінницькій обласній дитячій лікарні облаштують стаціонарні паліативні ліжка

19 березня 2021, 11:39

Наразі на базі лікарні працює єдина в Україні виїзна паліативна бригада.

Рішення про зміни до статуту обласної дитячої клінічної лікарні прийняли депутати 7 чергової сесії Вінницької обласної Ради. Відтепер у закладі зможуть надавати послуги не тільки третинної високоспеціалізованої допомоги, а й вторинної, до якої належить паліативна медична допомога.

"Створювати паліативну допомогу для дітей в закладах вторинного рівня, таких як Центральна районна лікарня чи будь-яка міська лікарня, є досить проблематичним. Адже з дітьми із важкими патологіями, які знаходяться на стадії паліативу, має працювати мультидисциплінарна команда: мають бути і дитячі анестезіологи, і дитячі нейрохірурги, і дитяча неврологія – тобто повний спектр спеціалістів, в тому числі й психологи, яким треба працювати не тільки з дітками, а й з їхніми батьками, – зауважила директорка Департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької облдержадміністрації Ольга Задорожна.

Наразі на базі обласної дитячої клінічної лікарні працює виїзна паліативна мультидисциплінарна бригада. Вона обслуговує дітей не тільки по Вінниці, а й по районах. Така бригада, за словами Ольги Задорожної, єдина в Україні.

"Виїзна паліативна бригада вже працює, і є багато позитивних відгуків про їхню роботу. В Україні більше таких мультидисциплінарних бригад немає. Але потрібна й стаціонарна паліативна допомога", – наголосила Ольга Задорожна.  

Фото: vinrada.gov.ua

Поділитися :