Новини

У Вінницькій області працює пересувна автодіагностична лабораторія витоків природного газу

16 листопада 2020, 15:50

Мобільна лабораторія здатна виявляти навіть одну мільйонну частку газу в повітрі, що значно пришвидшує процес обстеження.

Як розповіла в коментарі «Місту над Бугом» Лариса Логінова, начальниця управління зовнішніх комунікацій акціонерного товариства «Вінницягаз», в області зараз працює пересувна автодіагностична лабораторія.

Витоки газу виявляють за допомогою спеціально обладнаного автомобіля Toyota Hilux, який орендували в регіональної газової компанії з Житомира. Минулого тижня фахівці АТ «Житомиргаз» допомагали вінницьким колегам обстежувати  підземні та надземні газопроводи у  Жмеринці  та  Браїлові. Визначали найбільш загазовані місця, а потім фахівці ліквідовували пориви мереж, де стався витік газу.  Цього тижня мобільна лабораторія проводитиме обстеження в Калинівці та Вінниці. Її унікальність в тому, що автомобіль, спеціально обладнаний високочутливими приладами, в русі може визначити місце витоку природного газу.

«Спеціально обладнаний автомобіль високочутливими приладами, які виявляють витоки газу прямо на вулиці. Ми так обстежуємо надземні і підземні мережі, значно пришвидшується процес обстеження. Це не наш автомобіль, наразі у нас він на договірних засадах, приїхали наші колеги нам допомогти. Наші технічні служби визначають, де є більша потреба, підозра на витоки газу і обстежують відповідні райони. Є потреба попрацювати лабораторії у м.Жмеринка, тому вона саме там», - зауважила Лариса Логінова.

Мобільна лабораторія здатна виявляти навіть одну мільйонну частку газу в повітрі. Може працювати в будь-яку пору року. Проводить обстеження в 6 разів швидше, ніж бригада у складі трьох працівників.

Вже в перші дні роботи пересувна автодіагностична лабораторія на колесах виявила 3 витоки газу на підземних газопроводах.

Поділитися :