Новини

У Вінницькій області затримали членів міжрегіональної злочинної організації зі збуту наркотиків

22 березня 2021, 09:57

Щомісячний обіг становив кілька мільйонів гривень.

Як інформують на фейсбук-сторінці Управління Служби безпеки України у Вінницькій області, ще в грудні минулого року правоохоронці затримали 6 учасників цього угруповання. Слідчі встановили, що свій "товар" зловмисники пропонували на закритому пабліку телеграм-каналу і доправляли його замовникам через так звані "закладки". Для цього організатори угруповання створили в 15 регіонах власні осередки наркокур’єрів, які одержували "продукцію" для продажу поштовими сервісами.

Наркоділки збували кокаїн, мефедрон, героїн, МДМА, амфетамін, альфа-пвп і канабіс. Щомісячний обіг злочинців становив кілька мільйонів гривень.

Під час досудового розслідування слідчі СБУ встановили організаторів міжрегіональної мережі збуту. Нещодавно у Вінницькій та Київській областях правоохоронці провели спецоперацію, в результаті якої нейтралізували діяльність злочинної організації. Наразі затримали двох лідерів і дев’ять активних учасників цього угруповання.

"Під час обшуків за адресами проживання затриманих, правоохоронці виявили чорнову "бухгалтерію", засоби зв’язку і комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності;  банківські картки, на які ділки отримували гроші від наркоторгівлі", - йдеться в повідомленні.

Слідчі органів безпеки повідомили зловмисникам про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст.255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) Кримінального кодексу України. Наразі злочинці перебувають під вартою без права внесення застави.

Поділитися :