Новини

У вінницькій школі №20 організували військово-спортивний клуб

9 листопада 2021, 14:50

На реалізацію учнівської ініціативи «Школа патріотичного гарту» з бюджету громади спрямували 300 тисяч гривень.

Ця учнівська ідея перемогла у конкурсі «Бюджет шкільних проєктів - 2021»,  - розповів директор школи Олег Слушний телеканалу ВІТА.

"В них була така ідея, що вони знають, що у школі є тир. Школа побудована у 1982 році й проєктом було закладено саме приміщення тиру, але зважаючи на вік, на роки, він прийшов у невідповідність. І тому було бажання відновити шкільний стрілецький тир і на базі цього тиру відкрити військово-спортивний клуб", - сказав пан Олег.

В рамках проєкту створили військово-спортивний клуб, де учні фізично розвиватимуться та покращуватимуть знання з предмета «Захист України». Одне з завдань проєкту - відновлення роботи та капітальний ремонт приміщення шкільного стрілецького тиру. Якщо устаткування тиру працівникам закладу вдалося зберегти, то основним завданням стало перетворення старого занедбаного приміщення в багатофункціональний сучасний простір. Учні школи зазначають, що тренування зі стрільби їм корисні.

"Я хочу вступити у Харківський національний університет Повітряних Сил ім. Кожедуба. Мені допоможе саме ця практика. Ми можемо стріляти не лише на уроках, а й після уроків" - поділився учень Максим Волошин.

"Дуже цікаво і пізнавально, можна багато чого дізнатися, побачити, спробувати", - поділилася враженнями Анастасія Мироняк.

Стрілецький тир функціонуватиме як тренувальна стрілецька база, яка дасть можливість учням опанувати навички стрільби з пневматичної зброї. Водночас дітям пояснюють правила безпеки, аби учні не нашкодили собі, - каже інструктор зі стрільби Андрій Пантелеймонов.

"Якомога краще пояснити, як її потрібно тримати, як її використовувати і насамперед це безпека, щоб не поранити когось", - пояснив пан Андрій. 

Наразі усі роботи в школі завершені. Стрілецькі тири функціонують у восьми школах Вінниці.

Поділитися :