Новини

У вінницькій школі № 33 облаштували інтерактивний тир

2 грудня 2020, 16:31

Проєкт переміг у конкурсі «Бюджет шкільних ініціатив». На обладнання тиру з міського бюджету виділили понад 200 тисяч гривень.

У вінницькій школі №33 з’явився інтерактивний тир. Реалізувати цю ідею вдалося завдяки перемозі проєкту у конкурсі «Бюджет шкільних ініціатив». Як йдеться у сюжеті телеканалу ВІТА, на втілення цього задуму учнів з міського бюджету виділили понад 200 тисяч гривень. Один з авторів ідеї облаштування тиру у школі - одинадцятикласник Денис Барабаш каже, що ідей було багато.

- Коли ми дізналися, що є такий проєкт як «шкільні ініціативи», ми сіли подумали, що можна придумати таке, що було б і цікаве, і безпечне і щоб такого не було в кожній школі. Було дуже багато варіантів, але все ж таки зупинилися на тирові.

Тир обладнаний за всіма сучасними вимогами, має макети 4 автоматів і 2 пістолетів. Щоправда, автомат Калашникова та пістолет Макарова переобладнані та оснащені лазерними променями. Співавторка ідеї Юлія Дручинська разом з хлопцями  вивчає предмет «Захист України» і тестує нове стрільбище.

 

- Мені дуже сподобався тир, емоції повністю переповнюють. Це цікаво і захопливо як для хлопців, так і для дівчат. Вражає доступність і динамічність процесу стрільби, можна спробувати постріляти з різних видів зброї. У нашому випадку це – з АК-74 та макетів пістолета Макарова.

Вчитель предмету "Захист України" Віктор Гандурський зазначає, що заняття зі стрільби абсолютно безпечні, що розширює можливості вчителя.

- Це є мрія кожного вчителя з "Захисту Вітчизни". Абсолютна безпека. Ми можемо бути впевнені в тому, що дитина не травмується, не може бути тут якогось нещасного випадку. Тому що зброя є лазерна, і це дає можливість навчати безпечно. Це дуже позитивно.

Зазначається, що умови максимально наближені до реальності. Комп’ютерна програма відтворює усе до дрібниць: тип зброї, параметри, кількість мішеней, відстань і швидкість вітру. Заступник директора школи №33 Олександр Мосендз тішиться успіху цього проєкту та зазначає, що такий тир є тільки в їх навчальному закладі.

 

- Тир дасть можливість підняти на високий рівень викладання предмету «Захист України». Плюс ми маємо ще смугу перешкод на новому стадіоні. І тому це таке комплексне рішення для військово-патріотичного виховання, коли виховання здійснюється не тільки на словах, але й на ділі.

Загалом у конкурсі «Бюджет шкільних ініціатив» взяли участь 27 шкіл. На втілення кращих ідей школярів передбачили 2 мільйони гривень.

Поділитися :