Новини

У Вінницькому центральному парку ім. Леонтовича облаштують велодоріжки

21 січня 2021, 12:41

Раніше це було не можливо через наказ Мінекології та природних ресурсів за 2012 р., що забороняв рух усіх видів транспорту через парк. 

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці керівник розвитку велоінфраструктури Вінниці Андрій Сорокін, нещодавно міська рада направила лист на адресу Мінзахисту довкілля та природних ресурсів України з проханням внести зміни до Положення та заборонити рух лише механічних транспортних засобів.

Нагадаємо, наказом Мінекології та природних ресурсів №534 від 19.10.12 рух усіх видів транспорту через парк було заборонено. Всупереч наказу рух велосипедистів на цій ділянці був досить активним (останній підрахунок показав близько 70 велосипедистів/велосипедисток за дві години). Фактично заборона проїзду велосипедистів не діяла, їх рух по цій території не контролювався, та й дорожні знаки, що б інформували містян про заборону, були відсутні. 

"Варто розуміти, що з ростом кількості велосипедистів у місті, їх кількість на території парку буде невпинно зростати, незважаючи на заборону, адже це найкоротший, а відповідно найшвидший шлях на маршруті Слов'янка - Центр, Вишенька - Центр та маршрут з цих мікрорайонів до вул. Київська (див.STRAVA HitMap)", - йдеться у дописі.

Фото: Facebook/Андрій Сорокін

20 січня Мінекології та природних ресурсів відповіли на пропозицію Вінницької міської ради у вигляді Наказу №3 від 04.01.21 "Про затвердження Положення про парк-пам'ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення "Центральний парк ім. М. Леонтовича". Відповідно до нього заборона на проїзд велосипедистів через парк скасована. 

"Отже, у 2021 році почнемо працювати в напрямку створення на території ЦП ім. М. Леонтовича інфраструктури для велосипедистів! Задля того, щоб мати змогу впорядкувати рух велосипедистів через територію парку та зробити рух велосипедистів та пішоходів більш безпечним, а також для розвитку рекреаційних веломаршрутів міста", - повідомив Андрій Сорокін.

Поділитися :