Новини

У Вінницькому центрі реабілітації "Гармонія" стартувала перша зміна табору для дітей з інвалідністю

4 червня 2024, 16:27

Протягом п’яти днів 18 дітей з інвалідністю віком 6-12 років розважатимуться, спілкуватимуться та вивчатимуть нове.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 3 червня у Вінницькому центрі реабілітації «Гармонія» імені Раїси Панасюк розпочалася перша табірна зміна під назвою «Юні дослідники».

Табори для діток з інвалідністю у Центрі влаштовують вже не перший рік. Директорка закладу Олена Чорнобривенко розповіла, що починаючи з 2002 року такі заходи проводила громадська організація «Гармонія», а з 2007 року – вже центр реабілітації. Спочатку це були виїзні табори, а наразі їх проводять у закладі.

«Такими заходами ми надаємо підтримку дітям з інвалідністю та їхнім батькам, показуємо, що вони важливі для суспільства, для міста і що центр реабілітації “Гармонії” їх любить. Табір дає змогу дітям, підліткам і молоді отримати нові враження, і згодом вони зможуть поділитися своїми розповідями про те, як вони провели літо з рідними і однолітками», – зазначила Олена Чорнобривенко.

Кожний день табору буде присвячений органам чуття: відповідно зору, слуху. нюху, дотику і смаку. Дітки досліджуватимуть ці відчуття, знайомлячись із ними з психологічної та фізичної точок зору. Наприклад, протягом дня, присвяченого зору, називатимуть кольори, вгадуватимуть, чиї очі зображені на фотографіях та інше. Під час дня, присвяченого смаку, куштуватимуть різні інгредієнти та готуватимуть смачні страви.

Ранок кожного дня зміни починатиметься з руханки. Далі слідуватимуть заняття з психології, обід, спортивні інтерактиви.

Дітей можна супроводжувати батькам. Щоб розвивати у малечі самостійність, для мам та тат організували окремі групи, де вони обговорюватимуть особливості виховання дітей з інвалідністю.

Друга табірна зміна стартує 17 червня, вона орієнтована на підлітків 12-17 років. Третя відбуватиметься з 1 по 5 липня для молоді 18-25 років.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :