Новини

У вінницькому дитсадку "Мадагаскар" відремонтували укриття

3 листопада 2023, 10:10

Враховуючи всі вимоги ДСНС, у ньому зробили два аварійні виходи, високі стелі, вентиляційну систему тощо.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, після повномасштабного вторгнення у Вінниці активно почали працювати над створенням найпростіших укриттів, зокрема в закладах освіти. У садочках та школах громади, де була можливість, коштом бюджетного фінансування провели ремонти у підвальних приміщеннях. 

Важливо й те, що вінничани та приватні особи відчувають і свою відповідальність за збереження життя та самостійно облаштовують місця для перебування під час повітряної тривоги у своїх будівлях. Прикладом такого підходу є дитячий садочок «Мадагаскар», який був створений на умовах державно-приватного партнерства.

Там облаштували укриття, дотримуючись всіх вимог ДСНС: два аварійні виходи, висота стелі, вентиляційна система тощо. Роботи з капітального ремонту містили також облаштування аварійного освітлення, санвузлів, рукомийників. Крім того, приміщення, яке вміщує до 200 осіб, має яскравий вигляд та доволі багато ігрових зон для найменших вінничан. 

"Загалом на час будівництва сховища витратили близько п’яти місяців, але це все завдяки тому, що під час робіт не виникало проблем, пов’язаних з підземними водами. Тому, завдяки гарним погодним умовам, змогли відносно швидко все закінчити та навіть розмалювати стіни й наповнити всім необхідним. Також для заохочення дітлахів, в укритті для малечі встановили кінотеатр, аби під час повітряної небезпеки вони відволіклися від переживань та мали змогу переглянути пізнавальні мультфільми чи щось інше", - каже депутат Вінницької міської ради Андрій Піжевський.


Фото: Вінницька міська рада 

Поділитися :