Новини

У вінницькому фізико-математичному ліцеї №17 облаштували «ECOHUB-17 - освітній простір для кожного»

4 листопада 2021, 12:21

190 м² приміщення поділили на 3 частини: зону для спілкування, наукову лабораторію та теплицю, в якій вирощуватимуть овочі, фрукти та екзотичні рослини.

Усі роботи з реалізації проєкту-переможця конкурсу «Бюджет шкільних проєктів» уже завершені. На це з бюджету громади спрямували майже 300 тис. грн. Про це повідомляють на сайті міськради.

Демонтували старі конструкції, вирівняли та частково замінили підлогу на вінілове покриття, замінили вікна та двері для кращої вентиляції приміщення й регулювання доступу до сонячного світла у старій шкільній теплиці.

Також учні розробили екопроєкт, щоб облаштувати шкільну теплицю необхідним обладнанням. І, отримавши призове місце у конкурсі екологічних ініціатив «Ековектор», придбали нітратомір, мікроскоп та гігрометр.

«Вже кілька років поспіль наші учні беруть участь у різних міських конкурсах. Школярі мають чудову можливість пропонувати свої ідеї, презентувати та реалізовувати їх. Такі конкурси мотивують дітей. І вкотре показують, що учнівські мрії втілюються в життя», - зазначила директорка Вінницького фізико-математичного ліцею №17 Валентина Нестюк.

Зазначимо, у 2021 році у конкурсі «Бюджет шкільних проєктів» взяли участь 33 навчальні заклади, 9 з них – стали переможцями. На втілення кращих ідей учнів цьогоріч з бюджету громади виділили 2,5 млн гривень.

Поділитися :