Новини

У Вінницькому краєзнавчому музеї для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, провели виставу та екскурсію

7 грудня 2023, 13:21

Розвагами, конкурсами та загадками потішили малечу Святий Миколай, музейний гном та ельф. Наприкінці персонажі попросили розмалювати картинки, скласти їх в чарівну скриньку, а натомість – отримати подарунки.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, 6 грудня, у День Святого Миколая для малечі організували виставу та екскурсію Вінницьким обласним краєзнавчим музеєм. Діти також отримали подарунки та солодощі до свята.

Напередодні різдвяно-новорічних свят Служба у справах дітей проводить низку заходів для дітей різних категорій: для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування та тих, хто опинився у складних життєвих обставинах. Зокрема, сьогодні у краєзнавчому музеї зібрали близько 40 дітей. Для них підготували подарунки. Іншим дітям, які перебувають на обліку Служби у справах дітей і не присутні на сьогоднішньому заході, теж передадуть новорічні презенти.

"Одним дітям Святий Миколай приносить під подушку солодощі, комусь – різочки. Але, на жаль, є діти, які зовсім не отримають уваги – це дітки із неблагополучних сімей, ті, що опинилися у складних життєвих обставинах. Тому місію влаштувати для них свято ми взяли на себе", – розповіла директорка Служби у справах дітей Людмила Шафранська.

Діткам подарували солодощі, листівки, іграшки та різні розвивальні ігри.

"Малеча була у захваті від презентів: раділи, показували один одному та батькам. Подарунки сьогодні отримали сестрички Генсіровські: Софія та Ангелінка. Дівчатка перший раз завітали до краєзнавчого музею. Кажуть, що сподобалась не тільки вистава, але й картини, розвішані в залі", - йдеться в повідомленні.

З дітьми на свято прийшли також батьки або опікуни.

Фото: Місто над Бугом

Поділитися :