Новини

У вінницькому ліцеї №33 відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя Дениса Лукова

14 червня 2023, 13:20

У серпні 2022 року, виконуючи бойовий наказ, зазнав катастрофи вертоліт М-2 з старшим лейтенантом Луковим на борту. Йому було всього 22.

Як повідомляють на ФБ-сторінці Департаменту освіти Вінницької міської ради, Денис народився 13 жовтня 1999 року у Вінниці, закінчив ліцей №З3 та вступив до Харківського Національного інституту повітряних сил. Після закінчення університету був призначений на посаду штурмана вертолітної ланки пошуково-рятувального забезпечення вертолітної ескадрильї в одній із бригад авіації Повітряних Сил.

Загалом Денис виконав близько 30 бойових вильотів.

У серпні 2022 року, виконуючи бойовий наказ, зазнав катастрофи вертоліт М-2 з старшим лейтенантом Луковим на борту. Денис нагороджений медаллю «За військову службу Україні» та орденом за мужність ІІІ ступеня (посмертно).

"З початку широкомасштабного вторгнення російських окупантів, ця війна забрала Дениса у вічність, залишивши болісні шрами на серцях рідних, близьких та побратимів і спогади про неймовірного хлопця, воїна, сина, чоловіка. Я пам’ятаю його, як доброго та усміхненого юнака, якому кілька років тому вручала атестат про завершення навчання, а сьогодні, на жаль, ми зібрались тут задля увіковічення його пам'яті", - зауважила директорка ліцею Наталія Сидоренко.

Директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко додала, що, на жаль, з початком повномасштабного вторгнення, на фасадах освітніх закладів громади вже заявилось 26 меморіальних дошок.

"Найкращі сини та доньки сьогодні відстоюють нашу свободу. Наш обов’язок — зробити все для того, аби молоде покоління знало і пам’ятало подвиг Воїнів, які щодня ризикують своїм життям заради суверенності та незалежності нашої рідної України", - каже Оксана Яценко. 


Фото: Департамент освіти Вінницької міської ради 

Поділитися :