Новини

У Вінницькому музично-драматичному театрі ім. М. Садовського стартував новий сезон

15 вересня 2023, 13:17

Сезон відкрив "Народний Малахій", який на сцені вінницького театру вперше презентували у 2017 році.

Як повідомила в ефірі Радіо "Місто над Бугом" керівниця літературно-драматургічної частини театру ім. М. Садовського Світлана Фицайло, цьогоріч виставу поновили у репертуарі театру, оскільки вона є дуже співзвучною з подіями сьогодення. Нині у цьому спектаклі оновлений акторський склад. Проте, головного героя, Малахія, грає незмінний народний артист України Валерій Прусс. В ролі його дружини - заслужена артистка України Надія Кривцун. За її словами це вистава для тих, хто любить думати і аналізувати. Таких глядачів у Вінниці є багато.

"Ця сатира, яка вкладена Кулішем, і про закони, і про невиконання, і про безлад, і про непорядність, і, на жаль, про те що мрії людей про хороше поки що не реалізовуються в тій мірі, в якій мріють люди. Я думаю вистава, перш за все, про це. Але цікаво працювати в матеріалі, який став класикою. Є велика різниця між класичними творами і  творами, які написані «на злобу дня», скажемо так. Тому Куліш в нашому репертуарі знайде свого глядача. В нас багато людей, які думають і які будуть зацікавлені цією роботою", - каже Надія Кривцун.

Також, нові вистави у театрі готують Таїсія Славінська, Григорій Сиротюк та Ольга Буга. Окрім цього, як повідомила керівниця літературно-драматургічної частини театру ім. М. Садовського Світлана Фицайло у грудні на поціновувачів театрального мистецтва чекає приємний сюрприз. 

"Ось зараз «Народний Малахій», потім Григорій Сиротюк «Ціанистий калій з молоком чи без?», Таїсія Славінська готує виставу «Клуб самотніх сердець», Ольга Буга казковий мюзикл «Снігова королева». І ще буде класна цікавинка для всіх вінничан і гостей міста – Різдвяний концерт, до якого вже почали готуватися. Ми віримо, що ось цей початок нового сезону він буде цікавий для всіх", - прокоментувала Світлана Фицайло.


Фото: Фейсбук-сторінка "Вінницький академічний музично-драматичний театр ім.Миколи Садовського"

Поділитися :