Новини

У Вінницькому національному технічному університеті оновлять навчальні корпуси та гуртожитки

18 серпня 2021, 10:47

Комплексна термомодернізація відбудеться за кошти Європейського інвестиційного банку та Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля.

Як ідеться на сайті Вінницького національного технічного університету, термомодернізація закладів вищої освіти України здійснюватиметься в рамках проєкту "Вища освіта України", що є складовою підтримки, яку ЄІБ (Європейський інвестиційний банк) та ЄС надають Україні у сфері енергоефективності. 

Контракти з німецькою компанією GOPA Infra, яку обрано Консультантом з проєктування та нагляду в межах реалізації проєкту, підписали, окрім ВНТУ, 5 українських вишів: 

  • Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут";
  • Національний університет "Львівська політехніка";
  • Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка";
  • Національний університет "Чернігівська політехніка";
  • Сумський державний університет.

Загалом на комплексне енергоефективне оновлення 86 будівель 6 українських університетів виділять 59 мільйонів євро. До цих вишів, як зазначають на сайті МОН України, невдовзі приєднаються ще вісім закладів вищої освіти, які на конкурсній основі вибороли право взяти участь у другому етапі проєкту. 

"Інвестиції в комплексне енергоефективне оновлення 86 будівель 6 університетів першого етапу допоможуть значно знизити витрати на опалення та електроенергію, забезпечити комфортні умови для навчального процесу й проживання студентів і спрямувати заощаджені кошти на розвиток матеріально-технічної та дослідницької бази університетів-учасників. Водночас обсяг викидів парникових газів зменшиться на понад 19 200 тон або 48% щорічно, рівень енергоспоживання знизиться майже на 44%, а щорічна економія коштів складатиме понад 2,6 млн євро", – ідеться в повідомленні.

Фото: impuls.vntu.edu.ua

Поділитися :