Новини

У Вінницькому обласному управлінні Нацполіції розповіли про обмеження запроваджені у червоній зоні

18 листопада 2021, 14:26

Працюють лише ті непродовольчі ринки і магазини, спортзали, фітнес-центри, кінотеатри, навчальні та розважальні заклади, персонал та відвідувачі яких, мають сертифікати про повний курс вакцинації.

Наявність у громадян COVID-документів перевіряють мобільні рейдові групи у складі поліцейських та працівників регіонального управління Держпродспоживслужби. Як повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Іван Заяц, адміністративну відповідальність за відсутність COVID-сертифікатів у працівників та відвідувачів закладу торгівлі чи сфери послуг, нестиме його персонал. Якщо ж під час рейдової перевірки правоохоронці зафіксують факт відсутності захисної маски у покупця чи відвідувача даного закладу, то складуть протокол про адмінправопорушення і на нього.

«Рішення обласної та загальнодержавної комісії обов’язкове для виконання на усій території області. Поліція продовжує займатися просвітницькою роботою, роз’яснювати громадянам. Не слід вороже сприймати діяльність поліції та інших структур, які контролюють дотримання карантинних обмежень, оскільки все це направлене на запобігання поширенню хвороби», - каже Іван Заяц.

У громадському транспорті для пасажирів нічого не змінилося. Тролейбуси, трамваї, автобуси та маршрутні таксі перевозять людей лише на сидячих місцях. Перевізник має контролювати у громадян наявність засобів індивідуального захисту. Що ж до міжрегіональних перевезень автомобільним та залізничним транспортом, то при вході пасажир має пред’явити водієві сертифікат про вакцинацію, негативний ПЛР-тест чи експрес-тест або ж довідку про одужання від COVID-19. Якщо людина не має жодного з цих документів, то її не знімуть з маршруту, але можуть оштрафувати.

«Перевізник контролює наявність засобів індивідуального захисту у пасажирів. Він не несе відповідальність, а контролює. Тобто, якщо громадянин їхатиме без маски, він отримає постанову, а перевізник буде притягнутий лише в тому випадку, якщо буде більша кількість пасажирів, ніж це передбачено техпаспортом транспортного засобу», - пояснив пан Іван.

Нагадаємо, на своєму YouTube-каналі "Дія" публікували детальну інструкцію з перевірки дійсності COVID-сертифікату застосунком Дія. 

Поділитися :