Новини

У Вінницькому Снід-центрі створять інфекційну лікарню

28 жовтня 2020, 10:24

До лікарні направлятимуть хворих на COVID-19 вінничан. Наразі проводяться роботи з підведення кисню та облаштування ліжок.

Як повідомила директорка Департаменту охорони здоров'я та реабілітації ОДА Ольга Задорожна, у "Вінницькому обласному клінічному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом" розгортають інфекційну лікарню.  Загалом, у закладі буде 80 ліжок. Шість з яких – реанімаційні. Наразі там проводять кисень. Прийматиме інфекційне відділення обласного Снід-центру ковідних пацієнтів з Вінниці.  За її словами, це дозволить розвантажити інші опорні медичні заклади міста, які надають  стаціонарну допомогу пацієнтам з підтвердженим діагнозом, підозрою на Ковід, а також із запаленням легень.

"Сьогодні ця лікарня уже включена в перелік опорних лікарень з державного рівня. Законтрактована на пакет по COVID з Національної служби здоров’я. 80 ліжок завершується облаштування, проводиться кисень. Я думаю, що до кінця тижня уже ці роботи будуть завершені, я дуже на це сподіваюсь – як спрацюють підрядники. Ми дуже просимо, щоб це було бистріше, бо вони нам вкрай необхідні, і розпочинаємо роботу по облаштуванню іще додаткових 80 ліжок", - розповіла Ольга Задорожна.

Медичним закладам Вінниччини, які надають допомогу ковідним пацієнтам у стаціонарах, з державного бюджету виділили 13 млн. грн - для забезпечення ліжкомісць киснем. Роботи з підведення кисню мають бути виконані до кінця листопада.  

"Уряд дав державну підтримку області в розмірі 13 мільйонів 50 тисяч для саме цих опорних лікарень. У нас же лікарні – ми їм давно давали таке доручення по кисню. Вони працюють увесь вересень і весь жовтень місяць, і це йшло фінансування місцевих бюджетів. Дуже багато уже зроблено. У нас на сьогодні забезпеченість киснем складає 56%. Ту норму 50% до 30 жовтня фактично вже виконано. А нам далі потрібно, щоб максимально була кількість забезпечених ліжок – 80% всього ліжкового фонду. Ну от у нас на сьогодні ліжковий фонд складає 1795 ліжок", - зауважила Ольга Задорожна.

Додамо, в області три з половиною тисячі людей  продовжують хворіти на ковід.  427 пацієнтів - у важкому стані. 

Поділитися :