Новини

У Вінницькому Терцентрі оголосили набір на факультет англійської мови для літніх людей

13 вересня 2023, 10:23

Стати учнями гуртка можуть вінничани віком 60+.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, заняття з англійської для відвідувачів Терцентру проводить Мирослава Коваль, дипломований спеціаліст та студентка магістратури ВТЕІ. Каже, що з людьми літнього віку працює вперше. Не тільки вчить їх, але й сама багато чого переймає від таких досвідчених учнів. Розпочинають уроки з азів – алфавіту. Проте, за словами викладачки, орієнтуватися будуть саме на розмовну англійську. 

"Виснажувати учнів нюансами Past Simple та Present Perfect я не буду. А от замовити їжу в ресторані чи забронювати номер в готелі англійською вони зможуть. Це практичні знання, які знадобляться під час поїздок за кордон", – розповідає Мирослава Коваль.

На урок записалась 61-річна пані Олена, яка переїхала до Вінниці з Києва. Каже, що вивчала англійську в школі, потім проходила різноманітні курси. 

"Але вдосконалюватися завжди треба. Наприклад, зараз англійська мені потрібна, щоб допомогти онукам з уроками, з технікою, налаштування якої часто бувають іноземною", - додає пані Олена.

Пані Наталя прийшла на заняття без досвіду. Прагне навчитися читати, писати і розмовляти англійською мовою, адже це дуже актуально для людей будь-якого віку. 

Наразі на факультет записалось 11 охочих вивчати мову Шекспіра та Конана Дойла. Оскільки заняття тільки розпочалися, вони поки проходять у форматі знайомства. Проте згодом усіх учнів розподілять за рівнем знань англійської мови та проводитимуть окремі заняття для кожної з груп.

У Вінницькому міському територіальному центрі надання соціальних послуг працює також гурток з польської мови. Заняття безкоштовні. Ті, хто хочуть вивчати іноземні мови, можуть звертатися до Терцентру за номером телефону 67-05-90 або за адресою вул. Соборна, 50.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :