Новини

У Вінницькому Терцентрі відбулися "Шевченкові читання"

8 березня 2024, 17:01

Захід, який відбувся 7 березня, присвятили 210 річниці від дня народження Кобзаря. Літні вінничани декламували вірші та співали пісні, а також усі учасники події долучились до плетіння захисної маскувальної сітки.

Як повідомляє Вінницька міська рада, літературний вечір об’єднав вінничан та внутрішньо переміщених осіб у єдиній меті – вкотре нагадати, який великий спадок нам залишив український письменник та художник Тарас Шевченко.Також акцентували на тому, що його ідеї та твори вплинули на розвиток української культури та ідентичності і є актуальними у сучасному контексті. 

Організатори нагадали й про основні та цікаві факти з біографії Тараса Шевченка – його дитячі роки, навчання, службу в армії та взаємодію з видатними особистостями того часу. 

Відвідувачі Терцентру не лише декламували вірші на пам'ять українською, польською та англійською мовами, а й розповідали, як вони познайомились із творчістю митця. Однією з таких була Наталія Чорниця. За її словами, вона змалку бачила у своєї бабусі «Кобзарі».

«"Кобзар" – настільна книга у нашій родині. Я пам’ятаю, що у бабусі в хаті були екземпляри різних розмірів. А кишеньковий "Кобзар" мав навіть наш їздовий у населеному пункті», – каже Наталія.

Учасники заходу, окрім співів та читання віршів, зробили практичний крок у напрямку допомоги нашим Захисникам та Захисницям – плели маскувальні сітки.

«Сьогодні ми вплели у маскувальну сітку свою материнську та батьківську любов. А також палке полум’яне Шевченкове слово, яке буде захищати наших хлопців та дівчат на фронті», – підкреслює організаторка дозвіллєвої діяльності Терцентру Ганна Плотицька.

Також вона зауважила, що це вже сьома така сітка, яку виготовляють за недавній час.

 

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :