Новини

У Вінницю з Баварії передали рентгенівський мобільний апарат, який візуалізує осколки

1 серпня 2022, 09:45

Наразі рентгенівський мобільний апарат типу С-арка з електронно-оптичним перетворювачем вже встановлений в операційній міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги й використовується хірургами.

Особливість апарата в тому, що він допомагає під час оперативних втручань візуалізувати розташування кісткових уламків та знаходити й видаляти осколки. Обладнання добре себе зарекомендувало при наданні медичної допомоги постраждалим внаслідок ворожого ракетного удару по Вінниці 14 липня.

На сайті міської ради зазначають, що рентгенівське обладнання передали Вінниці мешканці чотирьох громад Німеччини: Поллінг (міський голова Мартін Папе), Бернрід (міський голова Георг Малтерер), Пель (міський голова Вернер Грюнбауер), Роттенбург (міський голова Маркус Бадер).

У квітні 2022 року, очільники цих трьох містечок – Маркус Бадер, Вернер Грюнбауер та Георг Малтерер приїздили до Вінниці, щоб налагодити роботу в гуманітарному напрямі на постійній основі. Тоді німецькі партнери привезли з собою автобус, наповнений продуктами харчування тривалого зберігання та медикаментами, у тому числі дефіцитними кровозамінниками.

«Надзвичайно цінуємо підтримку, яку надають Вінниці наші партнери з Баварії. Це допомагає рятувати життя українців. Вдячний колегам із чотирьох громад регіону Вайльгайм-Шонгау у Баварії за прояв солідарності з українським народом, який проявляється через їхню гуманітарну місію. Нас познайомила війна, але маю надію, що і в мирний час ми будемо й далі розбудовувати зв’язки з Баварією», - каже Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Поділитися :